Sluiten
NL BE ES
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS RETOURNEREN | 100% ORGANIC & VEGAN
NL BE ES
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Blog

Op onze blog vind je achtergronden, columns en andere leuke wijnweetjes geschreven door het Neleman team en gastredacteuren. Op zoek naar wijn & spijs recepten? Die vind je hier!

Nee, nu weet ik beter. Dat Valencia een fantastische stad is, met een dito achterland. Een bruisend hart, schorre, zongeblakerde heuvels erachter, een delta met bevloeide akkers en rijstvelden opzij en dan een reep witte stranden.
Voor een wijnliefhebber is het altijd fijn om in een wijngaard te staan. Al die rijen druivenstokken met hun mooie bladeren en sappige druiven, daar word je vrolijk van. Maar wat je niet ziet, is dat die planten en druiven vaak bespoten worden met allerlei schadelijke middelen. Want om een goede oogst te garanderen, wordt er wereldwijd heel wat landbouwgif losgelaten in wijngaarden.
De weg is goed maar smal en slingert je door het heuvelachtige landschap, elke keer weer als ik deze route rij ben ik verrast door de schoonheid van het landschap: ruig en desolaat maar ook vriendelijk en puur. Ik neem je mee naar onze wijngaarden in Casas Del Rey.
Houten vaten, roestvrij-stalen tanks, dat kennen de meeste mensen wel uit een wijnkelder. Ook betonnen tanks worden gebruikt om wijn in te maken.
Maar een betonnen ei?
Wijnmaker Diego vertelt waarom onze hogergelegen wijngaarden minder last hebben gehad van de extreme regenval.
Voor een extra mooie, lekkere wijn mag je de regels best een beetje oprekken. Neem onze Crianza en Reserva. Dat zijn twee kwaliteitscategorieën waarvoor de regels vastliggen in de Spaanse wet. Een rode Crianza moet in totaal minimaal 24 maanden rijpen, waarvan 6 op vat en 18 op fles. En voor een rode Reserva is dat in totaal 36 maanden rijping, waarvan 12 op vat en 24 op fles.
Steeds meer mensen willen met eten en drinken rekening houden met dierenwelzijn. Wat maakt een wijn wel of niet vegan friendly?
Er wordt gewaarschuwd voor het uitsterven van 1 miljoen plant- en diersoorten. Het is nu, meer dan ooit, belangrijk om onze aarde en ecosystemen te beschermen. Dat er werk aan de winkel is weten we natuurlijk al lang, wij van Neleman proberen daarom ons steentje bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit.
Bijna onontkoombaar rondom de paasdagen zijn artikelen over dé perfecte paaswijn. Daar wordt ontzettend veel over geschreven, maar wat is nou precies die perfecte paaswijn? Wij van Neleman geloven dat die helemaal niet bestaat. Ons advies is om tijdens de paasdagen vooral gewoon een wijn te drinken die je zelf heel erg lekker vindt.
Tempranillo is de koning onder de Spaanse druiven, wij werken dan ook graag met deze druif. In 'Over de druif' nemen we je mee naar het verhaal achter één van de meest geplante druiven ter wereld.
Insecten die gaatjes boren in de druivenschil betekent schade aan 
de oogst. Wij hebben nu wel een hele bijzonder natuurlijk bestrijdingsmiddel met als resultaat: vampierwijn!
Durf jij deze video te bekijken? Daar zit je dan, met zweet tussen de billetjes, op audiëntie bij de Big Boss. Een temperamentvol man, dat zeker. Nu maar hopen dat hij jou niet tot spijs maakt.
Zelfs bij wijnliefhebbers kom je deze irritante personen tegen. Ze ontnemen je het plezier om te genieten.
Nederlanders zullen niet zomaar een mousserende wijn open knallen. Een bubbel hoort enkel bij een speciale gelegenheid. Jawel, maar daar zijn er veel van!
Wijn gerijpt op hout, hoe zijn we daar nou eigenlijk op gekomen? Dit blijkt terug te halen via geschiedenis, te beginnen bij de Egyptenaren en oude Romeinen
Sulfietvrije wijn kun je vergelijken met verse natuurproducten. Fruit bijvoorbeeld. Heb je eenmaal in een appel gebeten, dan moet je hem helemaal opeten – wat natuurlijk bepaald geen straf is.
Met gezonde grond, rijk aan mineralen, krijg je de mooiste druiven.
Aroma’s zijn moleculen die zo licht zijn dat ze altijd willen vliegen…daarom kunnen wij ze ruiken, omdat ze uit de vloeistof of waar ze ook in zitten vliegen naar onze neus.
Het gebruik van verkleinwoorden kent voor- en tegenstanders, helemaal als het gaat om wijn. Voor ons aanleiding om eens uit te zoeken welk sentiment overheerst bij de wijnliefhebbers.
Bij de opvoeding van wijn, of rijping, hebben we het over hout. Het gebruik van hout heeft namelijk invloed op de ontwikkeling van wijn.
In de wijnbouw dreigt er steeds minder diversiteit aan rassen. Populaire druiven komen in de plaats voor lokale rassen. Wij geven daarom graag een podium aan de lokale druiven bobal en verdil en houden zo de wijnwereld divers.