Sluiten
Over Neleman
TRUSTED SHOPS GECERTIFICEERD
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
Start chat
E-mail: info@neleman.be

Terug

Bodegas Neleman is ‘Beste vegan winery van Spanje 2021’

Vegan-winery

Op de valreep van het oude jaar werd Bodegas Neleman door LUXlife magazine uitgeroepen tot Beste Vegan Winery van Spanje en kreeg daarbij de ‘Sustainablity Excellence Award toegekend. Een mooie afsluiting van een jaar waarin we vele verduurzamingen doorvoerden.

Vegan wijn
Wijnen van Neleman zijn al jaren veganistisch gecertificeerd door de Britse Vegan Society. Deze organisatie is strenger dan het Europese V-label, omdat daar de certificering pas begint vanaf de oogst, zodat dierlijke meststoffen wel zijn toegestaan. Bij certificering door de Britse Vegan Society is dit niet het geval. Veel mensen weten niet dat de meeste wijnen geklaard worden met dierlijke producten als vislijm, gelatine of kippeneiwit. Daarom klaren wij onze wijnen met plantaardig verkregen eiwit uit erwten en aardappels. Er is steeds meer vraag naar vegan wijn en met deze certificering zijn Neleman wijnen zonder bezwaar te drinken door overtuigd veganisten.

Missie van Neleman
Wij willen niet de grootste wijnleverancier worden, maar wel met zoveel mogelijk mensen werken aan onze missie Biologische wijn voor een mooiere wereld. Daarom zijn we een coöperatie geworden met inmiddels meer dan 3000 mede-eigenaren. Slechts 6% van het wijnareaal in de hele wereld is biologisch. In de reguliere wijnbouw wordt veel gif gespoten, lokale druiven worden gerooid om populairdere soorten uit andere streken aan te planten, met alle gevolgen van dien. Bijensterfte, afname van biodiversiteit, er is irrigatie nodig, kunstmest, vaak worden druiven niet eens rijp omdat ze bezig zijn met overleven in een omgeving waar ze niet thuishoren. Daarom werken wij zoveel mogelijk met lokale druivensoorten in het prachtige achterland van Valencia, waar ook ons recentelijk gerenoveerde wijnhuis plus gastenverblijf en wijnwinkel zijn.

Wil jij ook meehelpen de wijnwereld verduurzamen? Schrijf je dan snel in op de wachtlijst zodat je binnenkort aandelen Neleman kunt kopen. Samen maken we de wijnwereld een beetje mooier!

Aanbevolen wijnen
Single Vineyard Bobal Robusta - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Single Vineyard Bobal Robusta - Biologisch
25.29
Cava Brut Macabeo Chardonnay - Biologisch
Licht, fris en fruitig wit Biologische mousserende wijn
Cava Brut Macabeo Chardonnay - Biologisch
11.29
Hypocrite Primitivo - Biologisch
 
Hypocrite Primitivo - Biologisch
10.29
Single Vineyard Macabeo - Biologisch
Romig en elegant wit Biologische witte wijn
Single Vineyard Macabeo - Biologisch
13.29
Bike Collection Viognier Verdil - Biologisch
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
Bike Collection Viognier Verdil - Biologisch
8.49