Sluiten
NL BE ES
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS RETOURNEREN | 100% ORGANIC & VEGAN
NL BE ES
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Terug

ONZE WIJN KOMT UIT EEN EI!

BLOG-1

Wij van Neleman zeggen: “Goede wijn wordt in de wijngaard gemaakt.” En: "Nature is doing all the work, we get the award.”

Daar geloven we ook in. Maar dat wil niet zeggen dat we vies zijn van een beetje wetenschap of technologie. Diego, onze wijnmaker, vertelt:

“De unieke ei-vorm brengt de vloeistof en alle elementen die daar nog inzitten in beweging, het temperatuurverschil tussen boven- en onderin en in het midden werkt daar ook aan mee. Door de zachte stroming wordt echt iets toegevoegd aan het langzame rijpingsproces. De wijn wordt uiteindelijk zachter van smaak én de smaak blijft langer aanwezig in je mond.

A longer mouthfeel!

De dikke wanden van het betonnen ei isoleren goed maar ademen wel. En omdat onze betonnen eieren zijn gemaakt van puur natuur materiaal, namelijk water uit de rivier de Loire en zand uit diezelfde rivier, wordt er een subtiele mineraliteit achtergelaten die de wijn nog mooier maakt. De betonnen eieren in onze wijnkelder hebben beide een inhoud van 1900 liter. En je begrijpt: we laten ze voorlopig even staan…

Tot slot, wat zit er dan in die betonnen eieren? We zijn begonnen met Tardana voor onze jubileum wijn en momenteel zit er Bobal in voor de nieuwe Neleman Bobal Robusta. En laten die nou nét gearriveerd zijn!