Sluiten
NL BE ES
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS RETOURNEREN | 100% ORGANIC & VEGAN
NL BE ES
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Recepten

Bij goede wijn hoort natuurlijk ook lekker eten! Voor al onze wijnen hebben wij de beste wijn & spijs combinaties voor je samengesteld. Je vindt ze hier allemaal, eet smakelijk! Op zoek naar wijnweetjes, colums en achtergronden? Die vind je hier.


Bubbels en kreeft zijn eigenlijk altijd een hemelse combinatie. De frisse zuren in de Cava en van de passievrucht gaan heerlijk samen en de vrolijke bubbels zorgen voor een verfrissende tegenhanger van de room en mosterd. Koriander en limoen geven de Cava nog een extra boost waardoor deze wijn-spijs combinatie een feestje wordt!
Deze Nucli heeft een stevige structuur voor een rosé: met frisse zuren, volle smaak met licht rood fruit, mineralen en een aantrekkelijk bittertje. Een rosé om iets bij te eten. Hij is een prettige tafelgenoot van deze heerlijk kruidige vegan variant op Thaise viskoekjes.
De pita vulling van knapperige rauwe groenten en zachte, gefrituurde aubergine is vol en rijk aan smaak, met dank ook aan de tahin- en mangosaus. Vol en rijk is ook de wijn met licht rood fruit als aardbei en zoete pruim, met structuur en sappige frisse zuren
Deze Bobal Robusta doet het prima bij de donkere hoisin en zwarte bonensaus. Bij de ingekookte, plakkerige en frisse, zoetzure saus van de aubergine blijkt de wijn lekker verfrissend.
Een feestje op het terras: smakelijke falafel balletjes met deze zalm-roze rosé in zijn vrolijke verpakking! Fruitige en frisse dorstlesser. Aan de slag en smullen maar!
Een Seco met lekker veel mousse en in de smaak noten, toast, gedroogd fruit en frisse citruszuren. De uiringen zijn knapperig van buiten en zacht van binnen: een lekkere snack. Smaakbepalend is in dit geval echter vooral de citrus mayonaise. Die is bewust gekozen om de frisse, mousserende wijn wat gelijkwaardig tegenspel te bieden.
Wat is nou mooier dan een heerlijke wijn & spijs combinatie bij onze Viognier Verdil? We zochten het voor je uit, geniet!
De Brut Rosé heeft wat gist, vanille, fris rood fruit als framboos en toast in zijn smaak. De verbindende factor tussen deze fruitige rosé en de aardse tapenade is de schil van de sinaasappel, de zeste. De smaak van de tapenade wordt er lekker door opgefrist en hij legt de link naar de wijn.
lekkere stevige snack dit loempiaatje. Pas op met de pittige dip. Maar ook dan werkt deze Neleman, Macabeo helend en verzachtend. Goed huwelijk.
In de baba ganoush, maar vooral in de salade veel frisse zuren en groene smaken van citroen, tomaat en peterselie. Daar past deze stuivende en frisse 50 Reasons heel goed bij. Het rijpe en bloemige in de wijn sluit goed aan bij olijfolie en aubergine. Een combinatie om vrolijk van te worden.
Een goede zoet-zuur balans en dat is precies wat hier bij de hartige rijst, het zeewier en de avocado nodig is. Lekkere verfrissende combinatie.
Het frisse fruit in deze Tempranillo zoekt al snel contact met de sinaasappelsmaken in het gerecht. En het ronde, sappige en licht bittere in de wijn zijn goede buren met de witlof, de walnoten en zeker ook de rucola in de pasta.
Lekker, die lepel mosterd door de aardappelpuree. Samen met de balsamicostroop legt dat de link naar de wijn.
Het is weer tijd voor verse asperges, ook wel het 'witte goud' genoemd. Een bijzondere groente die perfect te combineren is met witte wijn. Waarom worden asperges eigenlijk het witte goud genoemd?
Polenta, paddenstoelen erbij, dat geeft een aards gerecht. Daar kan onze kruidige, warme en eigenzinnige Neleman Tempranillo Monastrell prima mee overweg.
Deze wijn is echt goed! Die fraaie zuren, het krachtige fruit, de houtlagering: het past allemaal perfect bij de bbq-saus en de kruidige bonenburger.