Sluiten
NL BE ES
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS RETOURNEREN | 100% ORGANIC & VEGAN
NL BE ES
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Terug

Asperges, het witte goud

asperges-neleman-wijn

Spanjaarden hebben het maar mooi voor mekaar met een prachtig klimaat dat perfect is voor het verbouwen van biologische druiven en aromatische olijven. Toch kan Diego (onze chef wijnmaker in Spanje) soms met jaloerse blik naar onze Nederlandse vruchtbare bodem kijken. Maar hij realiseert zich ook dat juist de schrale Spaanse grond het intense sappige fruit geeft voor goddelijke wijn, en aromatische olijven voor het vloeibare goud.

Terroir van Asperges
Het gras is natuurlijk altijd groener bij de buren. Ons klimaat leent zich weliswaar minder goed voor het planten van druiven en olijven, in onze koude bodem groeit het witte goud: asperges. Iets om trots op te zijn. Want bij asperges is het net als bij druiven: de kwaliteit wordt bepaald door de grondsoort en het vakmanschap van de teler. Slechts 10 jaar kan een aspergeveld worden gebruikt. De grond moet dus met grote zorg worden uitgekozen. Een terroir (jawel) bij voorkeur van lichte zandgrond met een hoge zuurgraad. En dan natuurlijk grondwater met uitstekende kwaliteit. Diego, eat your heart out, want het glooiende landschap in Noord Limburg is het thuisland voor de koningin der groenten.

Het witte goud
De asperge is een echte seizoen groente. Alleen piepend vers zijn ze het lekkerst. Om hier zeker van te zijn wrijf je ze langs elkaar. Hoor je een vrolijke piep dan zit je goed. Na ze geschild en heel even gekookt te hebben zijn ze al super smakelijk, zonder toevoegingen dus. Niet voor niets werden ze in het oude Egypte al geroemd om een geneeskrachtige werking en zelfs aangeprezen als afrodisiacum. Want net als bij olijven wordt de energie van de zon opgeslagen in de wortels. Daarom wordt olijfolie ‘vloeibaar goud’ genoemd, en asperges: ‘het witte goud’.

50 Reasons, Sauvignon Blanc
De zonnegroente gaat het best samen met een zomerse wijn: Neleman 50 Reasons bijvoorbeeld. Deze Sauvignon Blanc uit Valencia is een heerlijk zuivere, sappige, droge witte wijn met een fris en stuivend aroma van citrusfruit.