Sluiten
NL BE ES
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS RETOURNEREN | 100% ORGANIC & VEGAN
NL BE ES
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Terug

Baba ganoush met tabouleh & 50 Reasons Sauvignon Blanc

Baba-ganoush-met-tabouleh-50-Reasons

INGREDIENTEN (4 personen):
200 gram bulgur
2 pruimtomaten, zaadlijsten eruit, in kleine blokjes
20 gram fijngesneden verse bladpeterselie
2 eetlepels fijngesneden lente-ui
4 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout
1 tomaat, in partjes
1 citroen, in partjes
1 Turkse pide (of ander plat brood)

Voor de baba ganoush:
2 aubergines (samen ongeveer 500 gram)
2 teentjes zeer fijn gehakte knoflook
1 eetlepel tahin (sesamzaadpasta)
1 eetlepel gehakte verse koriander
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
peper en zout

BEREIDING:
1 Maak de bulgur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng de tomaatblokjes, peterselie en lente-ui door de bulgur. Voeg dan de olie en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap of olie.
2 Verwarm de oven tot 180 °C. Prik met een vork de aubergines rondom in. Leg ze 30 minuten in de warme oven. Meng ondertussen de knoflook met de tahin, de koriander, de olie en het citroensap.
3 Haal de aubergines uit de oven. Snij ze in de lengte doormidden. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees fijn terwijl het nog warm is. Meng met het knoflookmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4 Schep de salade op een schaal. Versier met de partjes tomaat en citroen. Geef er de baba ganoush en het brood apart bij.

Aanbevolen wijnen
Actie
50 Reasons Sauvignon Blanc Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
50 Reasons Sauvignon Blanc Organic
6.95 8.95