Sluiten
Over Neleman
TRUSTED SHOPS GECERTIFICEERD
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
Start chat
E-mail: info@neleman.be

Terug

Funky Chicken & Navarra Garnacha Rosé

Navarra-Rose-recipe

INGREDIENTEN (4 personen):
1 grote rode pompoen
2 eetlepels olijfolie
300 g vegan kipstuckjes of blokjes seitan
1 grofgesneden ui
½ rode peper, schoon en fijngesneden
1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
2 knoflooktenen, schoongemaakt en fijngesneden
200 ml paddenstoelenbouillon of groentebouillon
2 tomaten zonder vel en zaadjes, gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblad
100 g geschilde zoete aardappel, in stukken
1 maïskolf, gaargekookt
150 g paprika, in stukken
2 of 3 gedroogde, ongezwavelde abrikozen, in stukjes gesneden
peper en zout

BEREIDING:

1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd het kapje van de pompoen, zodat een deksel ontstaat. Verwijder met een lepel de draden en zaden uit de pompoen.

2. Zet de pompoen met deksel 10 minuten in de oven. Haal hem er dan uit en zet apart.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de blokjes seitan of kipstuckjes ongeveer 3 minuten samen met ui, rode peper, paprikapoeder en knoflook op laag vuur.

4. Voeg dan de bouillon toe, de tomaten, oregano, laurierblad en zoete aardappel.

5. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten sudderen op laag vuur.

6. Snijd van de gare maïskolf van boven naar beneden de korrels af en doe die bij de saus. Voeg ook de stukjes abrikoos toe. Haal het deksel van de pan om de stoofschotel wat te laten indikken als hij nog te waterig is. Laat nog 10 minuten pruttelen.

7. Breng goed op smaak met zout en peper en schep de massa in de pompoen. Zet deze dan nog eens 10 minuten in een oven van 180ºC. Serveer in de pompoen.

8. Geef er een frisse salade en rijst bij.

Aanbevolen wijnen
Neleman Navarra Garnacha Rosé Organic
Lichte en fruitige rosé Biologische rosé
Neleman Navarra Garnacha Rosé Organic
12.49