Sluiten
Over Neleman
TRUSTED SHOPS GECERTIFICEERD
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
Start chat
E-mail: info@neleman.be

Terug

Geroosterde spitskool & Wolk Cabernet Sauvignon Tempranillo

De frisse zuren in de spitskool maken de combinatie met de wijn hartig en spannend. De wijn heeft fruit als zwarte bes en gedroogde pruim, verfrissende zuren en een kruidigheid van laurier en munt. De wijn geeft extra pit en frisheid aan het gerecht maar houdt zijn prettige fruitigheid.
Wolk-Cabernet-Sauvignon-Tempranillo-recipe

INGREDIENTEN (4 personen):

1 spitskool
2 eetlepels koriander, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie

Voor de groene saus:
30 g munt, alleen de blaadjes
15 g koriander, alleen de blaadjes
4 eetlepels olie
1 groene chili peper
1 eetlepel citroensap
zout

Voor de bruine saus:
2 eetlepels dadelsiroop of guavesiroop
1 eetlepel tamarinde
¼ theelepel chilipoeder
1 eetlepel citroensap
50 g vegan yoghurt

Voor de marinade:
1 eetlepel tamarinde
2 -4 theelepels water
1 theelepel zout

BEREIDING:

1 Snijd de kool van boven naar beneden middendoor. Snijd elke helft dan in 2, 3 of zelfs 4 parten afhankelijk van de grootte van de kool. Zorg wel dat de bladeren van elk part bijeengehouden worden door de dikke kern aan de onderkant van de kool.
2 Maak de marinade door de tamarinde te verdunnen met water en roer dan het zout erdoor. Wrijf de kool in met de marinade. Besprenkel met olijfolie.
3 Leg de stukken kool op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende ongeveer 35 minuten. Als de bladeren te snel dreigen te verbranden en de kool is nog niet gaar verlaag dan de temperatuur tot 150 graden. Heb je toevallig de BBQ aan, rooster dan de stukken kool daarop.
4 Maak in de tussentijd de twee sausen. Meng voor de lichtbruine saus alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout.
5 Blend met behulp van een keukenmachine of staafmixer alle ingrediënten voor de groene saus. Voeg om de smaak en de consistentie te corrigeren extra citroensap of olie toe. De saus mag zo dik zijn als een pesto.
6 Haal de spitskool uit de oven, controleer of ze (beet)gaar is. Verdeel over de borden en besprenkel de kool eerst met wat van de bruine saus. Laat er dan lepeltjes met groene saus opvallen.
7 Garneer met de verse blaadjes koriander. Tip: Serveer met een couscoussalade.

Eet smakelijk! 

Aanbevolen wijnen
Neleman Wolk Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Neleman Wolk Cabernet Sauvignon Tempranillo...
8.99