Sluiten
Over Neleman
TRUSTED SHOPS GECERTIFICEERD
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
Start chat
E-mail: info@neleman.be

Terug

Korean fried tofu & Navarra Tempranillo

Navarra-Tempranillo-recipe

INGREDIENTEN (4 personen):
1 blok tofu
1 flinke eetlepel rijstbloem
1 flinke eetlepel maïzena
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel laospoeder
1 theelepel zout

Voor de saus:
2 eetlepels neutrale olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 cm gember, geschild en heel fijngesneden
3 eetlepels ketchup
3 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
2 eetlepels agavesiroop
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie

Garnering:
2 bosui
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
1 rode peper, in hele dunne reepjes

BEREIDING:
1.
Duw met je handen zoveel mogelijk het vocht uit de tofu. Snijd het in stukken van 1 bij 2 cm en laat uitlekken op keukenpapier.

2. Maak de saus: verhit twee eetlepels olie in een pan en fruit de knoflook en gember twee minuten, voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.

3. Meng de rijstbloem met de maïzena en voeg paprikapoeder, laospoeder en zout toe.

4. Verhit een flinke laag olie in een pan of breng een frituurpan op 180 graden.

5. Wentel de blokjes tofu door het bloemmengsel en frituur goudbruin in 4 tot 6 minuten. (Gebruik je een pan dan duurt het iets langer. Bak ze eerst aan 1 kant en draai na 3 minuten de blokjes om.)

6. Haal de tofu uit de pan als ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

7. Doe de tofu bij de pan met saus en meng voorzichtig tot elk stukje bedekt is met de saus.

8. Breng de tofu over op een schaal of verdeel over de borden. Bestrooi met sesamzaad en de gesneden bosui en rode peper.

9. Serveer met gewokte groente en noedels of rijst.

 

Aanbevolen wijnen
Neleman Navarra Tempranillo Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Neleman Navarra Tempranillo Organic
12.49