Sluiten
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS VERZENDING VANAF € 37,50| 100% BIOLOGISCH & VEGAN
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Terug

Kreeft met passievrucht-mosterdsaus & Cava Brut

Cava_Kreeft

INGREDIËNTEN (4 personen):
4 kreeften (à 500-600 g)
2 l court bouillon (of gezouten water)
40 g boter
2 sjalotjes, fijngehakt
4 el dikke room
4 passievruchten
2 tl Dijon mosterd rasp en sap van ½ limoen
handvol korianderblaadjes, gehakt zout en peper

BEREIDING:
1 Leg de levende kreeften minstens 1 uur voor bereiding in de vriezer zodat ze buiten bewustzijn raken. Haal ze dan uit de vriezer en laat ze 15 minuten op kamertemperatuur komen.
2 Breng de court bouillon (of het gezouten water) aan de kook in een grote pan, voeg de kreeften toe en kook ze 8 minuten. Laat goed uitlekken en spoel ze kort onder koud stromend water. Verwijder nu het kreeftenvlees uit de schaal of snijd ze alleen doormidden en laat je tafelgasten het vlees er later zelf uit halen.
3 Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot op middelhoog vuur in 3-4 minuten zacht zonder te verkleuren. Snijd de passievruchten doormidden, schep het vruchtvlees eruit en meng het door de sjalotten heen. Zet het vuur laag, meng de mosterd erdoor en voeg het limoensap en de room toe. Laat zachtjes pruttelen tot de saus voor de helft is ingekookt. Voeg de helft van de korianderblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper.
4 Leg de halve kreeften (of het kreeftenvlees) in de saus en schep de saus erover zodat het vlees goed bedekt raakt. Serveer met de rest van de koriander en de limoenrasp.

Recept en fotografie: Bart’s Fish Tales, Bart van Olphen en David Loftus.

Aanbevolen wijnen
Cava Brut Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische mousserende wijn
Cava Brut Organic
10.95