Sluiten
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS VERZENDING VANAF € 37,50| 100% BIOLOGISCH & VEGAN
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Terug

Loempia’s & Macabeo

24

INGREDIENTEN (10 loempia's):
150 gram taugé
150 gram prei, in dunne ringetjes
150 gram ragfijn gesneden Chinese kool
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel sesamolie peper en zout
10 loempiavellen olie om te frituren

Voor de dip:
1 eetlepel olie
2 rode pepers, zaadjes eruit, heel fijn gesneden
1 fijngesneden sjalot 2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels witte wijn

BEREIDING:
1 Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin op hoog vuur de taugé, prei en kool beetgaar. Voeg de sesamolie toe en schep alles op een bord om af te koelen. Breng op smaak met peper en zout.
2 Verwarm voor de dip de olie in een steelpannetje en voeg de peper en de sjalot toe. Fruit een paar minuten zonder de sjalot te laten verkleuren. Voeg dan de suiker, rodewijnazijn en witte wijn toe en laat nog 2 minuten doorkoken. Zet apart en laat afkoelen.
3 Neem een loempiavel en leg het met de punt naar beneden voor je. Leg er 1/10 van de groente op, in het midden van het vel, in een horizontale streep van ongeveer 10 centimeter. Maak de randen van het vel vochtig met een kwastje met water. Vouw de onderste punt over de groenten heen en druk goed aan. Vouw dan eerst de rechtse en dan de linkse punt over de groenten en rol vervolgens naar boven op. Bevochtig de bovenste punt ook met water en plak de loempia dicht.
4 Verhit de frituurolie tot 180 °C. Bak de loempia’s hierin krokant en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.

Aanbevolen wijnen
Macabeo Organic
Romig en elegant wit Biologische witte wijn
Macabeo Organic
14.95