Sluiten
100% LEKKER GARANTIE | GRATIS VERZENDING VANAF € 37,50| 100% BIOLOGISCH & VEGAN
Over Neleman
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
E-mail: info@neleman.be

Terug

Olijven tapenade met chocolade & Cava Brut Rosé

Olijven-tapenade-Cava-Brut-rose-Neleman

INGREDIENTEN (4 personen):
200 gram kalamata olijven (uitgelekt)
60 gram pure chocolade
150 gram sjalot, fijngesneden
1 eetlepel sherryazijn
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 takjes tijm 45 gram kappertjes
zeste van 1 sinaasappel
Neleman olijfolie

BEREIDING:
1 Fruit de sjalotten en de knoflook in ruim olijfolie tot ze glazig zijn. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de kappertjes en olijven toe en laat nog 5 minuten bakken. Blus met de sherryazijn en schep de massa in je keukenmachine.
2 Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg deze, samen met de sinaasappel zeste toe aan je keukenmachine. Laat de machine kort draaien tot alles goed vermengd is, maar de tapenade nog wel een wat grove structuur heeft. Door de warmte van het mengsel zal de chocolade smelten.
3 Serveer op een crostini. Die maak je makkelijk zelf door een met olijfolie besprenkeld plakje stokbrood in de oven te roosteren.

Aanbevolen wijnen
Actie
Cava Rosé Brut Organic
Rosé droog en fruitig Biologische mousserende wijn
Cava Rosé Brut Organic
8.20 10.95