Sluiten
Over Neleman
TRUSTED SHOPS GECERTIFICEERD
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
Start chat
E-mail: info@neleman.be

Terug

Pasta met paddenstoelen & Wolk Monastrell

Wolk-Monastrell-Especial-recipe

INGREDIENTEN (4 personen):

350 g korte pasta (bijvoorbeeld Casarecce)
200 g tofu
20 g gedroogde gemengde paddenstoelen
150 g verse shiitake of andere paddenstoelen, schoongemaakt en gesneden
200 g verse oesterzwam, schoongemaakt en in repen gesneden
1 grote sjalot, gesnipperd
3 eetlepels olie
1 eetlepel sojasaus (Kikkoman of Timaso)
1 eetlepel zwarte rijstazijn (Black Rice Vinegar)
½ blokje paddenstoelenbouillon (Star)
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 eetlepel rasp van bio citroen
100 g gehakte witte amandelen
½ bosje peterselie, gesneden 


BEREIDING:

1 Week de gedroogde paddenstoelen in 200 ml heet water gedurende 20 minuten. Zeef dan de paddenstoelen boven een kom. Het vocht gebruik je straks ook. Hak de geweekte paddenstoelen fijn.
2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot op laag vuur 3 minuten. Zet dan het vuur hoger en voeg de verse shiitake en de rode peper toe. Bak op hoog vuur zodat het vocht dat uit de paddenstoelen komt verdampt. Bak ongeveer 5 minuten.
3 Blus af met het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen. Let op: het laatste deel kan nog wat zandresten bevatten.
4 Voeg ook de fijngesneden geweekte paddenstoelen toe, de sojasaus, de rijstazijn en het halve blokje paddenstoelenbouillon. Roer even door en laat op laag vuur 10 minuten trekken. Breng op smaak met niet te weinig zout en zwarte peper.
5 Snijd de tofu in blokjes van 1,5 bij 1 cm en voeg deze voorzichtig toe aan de paddenstoelensaus. Zet het vuur laag en laat de smaak van de saus in de tofu trekken.
6 Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar in ruim gezouten water.
7 Rooster de amandelen in een droge pan tot licht gekleurd en hak ze dan heel fijn in een keukenmachine zodat het eruit ziet als Parmezaanse kaas.
8 Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan. Voeg als de olie heet is de gesneden oesterzwammen toe en bak op vuur enkele minuten zodat ze nog wel een ‘bite’ houden.
9 Giet de pasta af als hij gaar is, vang een deel van het kookvocht op. Doe de pasta in een grote kom. Roer er voorzichtig de saus met tofu blokjes bij. Is de pasta nog wat droog voeg dan extra kookvocht toe.
10 Leg de gebakken paddenstoelen bovenop, bestrooi met de peterselie, rasp er een eetlepel citroenschil over en bestrooi als laatste met de gehakte amandelen.  

Aanbevolen wijnen
Neleman Wolk Monastrell Especial Organic
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Neleman Wolk Monastrell Especial Organic
12.99