INGREDIENTEN (4 personen):
3 eetl rijstazijn
1 eetl sojasaus
½ eetl suiker
100 g sushirijst
1 eetlepel fijngehakt gedroogd zeewierblad
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
½ eetlepel zeezout
2 avocado's, in blokjes
1 kleine rode ui, in ringetjes
50 gram tomberries (kleine tomaatjes)
2 pruimtomaat, in blokjes
1 fles Neleman Just Fucking Good WIne wit
BEREIDING:
1 Maak een dressing van de rijstazijn, sojasaus en de suiker.
2 Kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat een beetje afkoelen en meng de rijst met de helft van de dressing.
3 Hak het zeewier fijn en meng dat met de geroosterde sesamzaadjes en het zout. Roer de helft van dit mengsel door de rijst.
4 Meng de avocado blokjes met de rode ui en de tomaten en breng op smaak met de overgebleven dressing.
5 Verdeel de rijst over de borden en leg er de groenten bij. Bestrooi met de rest van het sesamzaad mengsel.