Sluiten
Over Neleman
TRUSTED SHOPS GECERTIFICEERD
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantendienst
Onze klantendienst staat graag voor je klaar!

Telefoon: 078 484 533
Start chat
E-mail: info@neleman.be

Terug

Zomergroenten met groene pepersaus & Navarra Chardonnay

Navarra-Chardonnay-recipe

INGREDIENTEN (4 personen):
1 aubergine, in grove stukken gesneden
1 courgette, in grove stukken
1 rode puntpaprika, in grove stukken
1 rode peper, gehalveerd, zaad verwijderd en in reepjes
4 eetlepels olie
4 eetlepel verse groene kruiden: fijngesneden munt, koriander en lente-ui

Voor de saus:
25 g gember, geschild en in grof gesneden
25 g verse galanga, geschild en grof gesneden (of 1 eetlepel laos poeder)
1 groene jalapeño peper, fijngesneden
3 stengels citroengras, de harde delen verwijderd, de rest fijngesneden
3 tenen knoflook, grof gesneden
1 limoen, de rasp en het sap
1 theelepel kurkuma, gemalen
1 theelepel komijnzaadjes (of poeder)
1 theelepel korianderzaad
2 eetlepels zonnebloemolie
1 blik kokosmelk (400 – 500 ml)

BEREIDING:

1. Meng voor de saus alle ingrediënten met een keukenmachine of staafmixer tot een vloeibare saus. Is de saus te dik voeg dan wat water toe.

2. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met dikke bodem en bak hierin de kruidenmix enkele minuten. Roer er dan in etappes de kokosmelk bij. Als de saus begint te pruttelen, het vuur laag zetten en op laag vuur 5 tot 10 minuten laten trekken.

3. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan. Als de olie heel heet is voeg dan de stukken aubergine toe. Bak ze bruin, draai ze af en toe om. De aubergine mag niet zacht of sponzig worden, dus blijf op hoog vuur bakken om al het vocht te laten verdampen. Bak tot ze (net niet) gaar zijn. Haal de aubergine uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm.

4. Doe in dezelfde warme pan 1 extra eetlepel olie en bak op dezelfde manier de courgette. Dit gaat iets sneller dan de aubergine. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier.

5. Doe de laatste eetlepel olie in de pan en bak op hoog vuur de stukken rode paprika en rode peper. Bak tot de paprika enigszins kleurt maar nog wel knapperig blijft. Haal uit de pan en laat uitlekken.

6. Giet in vier diepe borden een laag van 1 cm van de warme saus en verdeel er decoratief de verschillende kleuren groenten over. Bestrooi elk bord met de mix van munt, koriander en lente-ui.

7. Geef er gekookte rijst bij. Zet de overgebleven saus in een apart schaaltje op tafel.

 

 

Aanbevolen wijnen
Neleman Navarra Chardonnay Organic
Complex en smaakvol wit Biologische witte wijn
Neleman Navarra Chardonnay Organic
12.49