De kameleon onder de druiven
Vol fruit, licht citrusachtig, vanilletonen of tropisch fruit – de chardonnay druif is de kameleon onder de druiven en past zich aan zijn omgeving aan. Allereerst het terroir: een Chardonnay wijn afkomstig uit een koel klimaat zal vaak citrustonen hebben, terwijl een biologische witte wijn van dezelfde druif naar tropisch fruit zal smaken als 'ie is opgegroeid in een warmer klimaat.
Dan nog de lagering. Een Chardonnay wijn opgevoed op staal is vaak fruitig en zacht, en afhankelijk van de rijpheid proef je frisse appels of bijvoorbeeld vijgen. Is de wijn opgevoed op eikenhout, dan proef je meestal vanilletonen. Niet gek dus dat de chardonnay bij menig wijnboer hoog op het lijstje staat, het is een veelzijdige druif waarmee je veel kanten op kunt.
De Chardonnay wijnen van Neleman worden gemaakt in ons eigen wijnhuis in Valencia, met druiven van hooggelegen wijngaarden die te maken hebben met veel en felle zon en koele nachten. Frisheid en volheid gaan hand en hand – helemaal in onze blends waarin de verschillende druivensoorten elkaar versterken.