"Een zacht-kruidige Tempranillo met een funky aroma! This is as close to nature as it gets. We maken deze wijn zonder ook maar iets van sulfiet of gist toe te voegen. Hierdoor ontwikkelen aroma’s van venkel, drop, noten en een ‘speculaasachtige’ kruidigheid. Goed koelen en niet te lang bewaren als de fles open is!" Derrick Neleman
OF KOOP 'M BIJ EEN VAN ONZE VERKOOPPUNTEN.

Natuurlijk wil je eerst met eigen ogen zien hoe mooi de kurk kreunt, de fles plopt en de wijn danst. Bekijk daarom deze smaakmakende video.

We vonden dat we één wijn in het assortiment moesten hebben die de natuur het allerdichtst nadert. Dat betekent een wijn zonder toegevoegde sulfieten. Zie hier onze Merlot sulfietvrij, al zitten er wel de van nature voorkomende sulfieten in. Maar geen toegevoegde dus. Dat betekent dat je de wijn na opening niet lang kunt bewaren. Dus geniet ervan, we hebben hem in Navarra gemaakt, van de merlot druif. Licht koelen, dan proef je nog beter het cassisfruit en de mooie tonen van drop, laurier en leder.

Portobello smaakt mild, aards en kruidig, de salsa geeft een zoetje en de sla een fris accent. Dat komt fraai overeen met het smaakprofiel van deze Merlot: volle zoete aandronk met leer en paddenstoel in de smaak en frisse kersen in de afdronk. Samen smaakt dat zoals je dat verwacht: heerlijk!
BEKIJK DIT RECEPT
"Neleman staat zijn mannetje. In Valencia. En ook in Navarra. Daar maakt-ie Merlot van onbesproken gedrag. Vegan friendly voor de groenten- en graaneters. Zonder sulfiet voor de vermeende hoofdpijngevoeligen. En zonder herbiciden en pesticiden voor de milieu-activisten. En zijn we dat tegenwoordig niet allemaal, op Trump na? Vervolgens componeerde hij voor de Merlot-missionarissen de rest. Lichtkruidige, fris pruimige, cassisrijke en loepzuivere rode. Niet te zwaar op de hand, niet te wereld verbeterend, maar gewoon ongegeneerd smakelijk."
Rapportcijfer: 8 DGH 2018

