"Iets te vieren? Feestelijke ontvangst of lekker aperitief? Mooie bubbels in een mooie fles. Neleman Cava Seco is volgens de traditionele methode gemaakt, dus net als Champagne opgevoed. Iets zoeter dan de Brut.” Derrick Neleman
OF KOOP 'M BIJ EEN VAN ONZE VERKOOPPUNTEN.

Natuurlijk wil je eerst met eigen ogen zien hoe mooi de kurk kreunt, de fles plopt en de wijn danst. Bekijk daarom deze smaakmakende video

Neleman Cava Seco is een blend van chardonnay en macabeo druiven, heeft een alcoholpercentage van 11,5% en is volgens de traditionele manier (dus als een Champagne opgevoed) gemaakt. Door iets meer restsuiker een iets zoetere smaak. Lekker als aperitief, bij pittige of juist zoete gerechten. Tot ongeveer twee jaar na aankoop te bewaren.
Wist je dat Valencia een van de acht D.O.’s in Spanje is waar je Cava mag maken? Daarnaast is deze Cava biologisch, dit kan alleen in heel schone kelders en met perfecte druiven. Dit zorgt voor een mooie zuivere en frisse Cava, echt een feestje!

Een Seco met lekker veel mousse en in de smaak noten, toast, gedroogd fruit en frisse citruszuren. De uiringen zijn knapperig van buiten en zacht van binnen: een lekkere snack. Smaakbepalend is in dit geval echter vooral de citrus mayonaise. Die is bewust gekozen om de frisse, mousserende wijn wat gelijkwaardig tegenspel te bieden.
GA NAAR RECEPT
"Streepje minder droog dan de Neleman Brut. Het gele fruit wat geler, de mousse wat gevulder, een zweempje zoet fruit. Schuimt dit jaar weer monter mee."
RAPPORTCIJFER: 8
Wijnschrijver Harold Hamersma proeft jaarlijks heel veel wijn. En beoordeelt ze met een rapportcijfer. Alleen de allerbeste wijnen, cijfer 7.5 of hoger, komen met proefnotitie in De Grote Hamersma.